Горещи новини

Обединено Банско, приятели и гилдията на ковачите в защита на известния ковач Радослав Сарафов

-16:12-Razloginfo.com

В събота след полунощ на телефон 112 е получен сигнал за побой върху мъж до жп прелеза за село Баня. Битият мъж е Радослав Сарафов – един от най-известните майстор ковачи в страната.Сигналът е подаден от негови приятели, които вървейки към него, виждат как трима служители от жандармерията му се нахвърлят.

Случаят обаче разтърси банскалии и държавата, тъй като Радо Сарафов е известен в цялата страна, талантлив артист, който правил чудеса от желязо. В негова защита се надигнаха от гилдията на ковачите и цяло Банско.

Ето какво написа и неговият съдружник и приятел Георги Делиев за случилото се:

Познавате Радо, нали? Познават го в цяло Банско и половин България. Ние – неговите колеги и приятели обаче, го познаваме най-добре. И знаем, че през живота си той не е сторил лошо на никого.

Снощи този добър човек, истински приятел и талантлив майстор беше брутално бит не от кой да е, а от представители на българските правоохранителни органи. Без да е извършил каквото и да било нарушение, без причина, без провокация, без агресия. Единственият му „грях“ е, че застанал близо до поста на жандармеристите на входа на Банско, за да изчака група приятели. Вероятно защото си е мислел, че при тях е сигурно…

Възмутени и потресени сме до дъното на душата си от това грозно посегателство! И обещаваме на Радо, че няма да се примирим, докато виновните не получат справедливо наказание от закона и правосъдието!
IRON BROTHERS!

П. п.
Снощи получих един такъв въпрос от човека с пагона:
Кой си ти, бе?! За кво си тука, бе?…
И днес му отговарям много просто:
Тук съм, защото Радо е много повече от мой съдружник, той е като мой брат и поради тази причина на снимката сме двамата, защото няма да скрия нито лицето, нито името си, така както Ти направи снощи, като си мислеше, че всичко ще остане скрито и няма свидетели, но уви. А относно изтърканите полицейски номера от сорта на стори ни се пиян, беше агресивен и т. н. – ТОВА НЯМА ДА МИНЕ, защото още от сега имаме пълна готовност да се подложим на детектор! Вие сте срам за униформите, които носите и поради тази причина ще ви гоня по всяка буква и запетая от закона, докато не ви видя вън от системата! Ще си платите за това унижение! Говоря в множествено число, защото докато един го тъпче с кубинките, другите двама дерибействат и се радват на зрелището, и поради тази причина ще се търси отговорност от всички!
Жоро Делиев съм аз, ако все още не ми знаете името.
Поздрави и до нови срещи, а такива ще имаме по много институции.“ ,написа Делиев.

„Железните братя“ Радо и Жоро са всепризнати майстори, тяхно дело са уникални произведения из цяло Банско. Музикален камертон бе направен ,за да краси курортния град, златните им ръце са познати не само у нас ,но и в чужбина . Полицейската проверка ще установява кое е провокирало агресията у жандармеристите и предвид високия обществен интерес около случилото се се очакват сериозни наказания, а Радо ще съди побойниците, всички негови приятели са свидетели на произвола на униформените.

Източник: strumapress.com

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!