Горещи новини

Обвиняема за пътен инцидент със загинал велосипедист в Разлог е предадена на съд

| 14:57

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу А.В., привлечена към наказателна отговорност за извършено от нея при условията на непредпазливост престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, пр.1, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.30-годишната А.В. е правоспособен шофьор.

На 21.10.2020 г. обвиняемата А.В. пътувала с близките си от гр. Разлог към с. Баня с лек автомобил. Жената шофирала със скорост от около 40 км/ч. Пред превозното й средство по банкета от дясната страна се движел 71-годишният велосипедист Г.К. Без да подаде сигнал с изпъната лява ръка и да се увери в безопасността на маневрата, мъжът пресякъл дясната ограничителна линия. Навлязъл косо в лентата за движение с намерение да се отклони към прохода на паркинга и да премине към портала на фабриката.

Обвиняемата могла технически да продължи управлението на автомобила направо и плътно вдясно, без да се пресекат траекториите на движение на двете превозни средства. Пътната обстановка не била възприета от нея адекватно, като без да намали скоростта тя предприела маневра вляво. В опита си да заобиколи отляво колоездача, А.В. навлязла с автомобила си частично и в насрещната пътна лента за движение. Последвал удар между лекия автомобил и велосипеда, вследствие на който Г.К. получил тежка черепно-мозъчна травма, довела до смъртта му.

Пътнотранспортното произшествие е било предотвратимо, чрез спиране от страна на водача на лекия автомобил – обвиняемата А.В., при своевременно реагиране на създалата се пътна обстановка. Налице е и съпричиняване от страна на пострадалия велосипедист, който нарушил правилата на Закона за движението на пътищата.

Предстои насрочване на разпоредително заседание от съда.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!