Горещи новини

Обвиниха кмет и заместничката му в злоупотреба с обществени поръчки

-13:25-Razloginfo.com

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече към наказателна отговорност кмета на Стамболийски Георги Мараджиев и заместничката му Теодора Вълканска.Те са привлечени в качеството на обвиняеми за престъпление по служба, извършено от тях в съучастие, в периода от 01.01.2018 г. до месец октомври 2022 г., с цел набавяне на имотна облага за себе си и за другиго, като от това могат да настъпят немаловажни вредни последици.

„Деянието е извършено от лица, заемащи отговорно служебно положение, съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Касае се за престъпление, свързано с провеждане на обществени поръчки, възложени от името на общината, приблизително на стойност около 2,4 млн. лв., за изграждане на различни обществени сгради на територията на общината“, съобщиха за „Марица“ от прокуратурата.

Кметът е привлечен в качеството на обвиняем като подбудител и помагач, а неговият заместник – в качеството на обвиняем като извършител. Спрямо двамата е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на по 3000 лева.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!