Горещи новини

Няма да затварят ски курортите в България

-11:36-Razloginfo.com

България не планира да затваря ски курортите си, въпреки призива на Германия всички такива в Европа да спрат да работят поне до януари, за да се ограничи разпространението на коронавируса в страните членки.

В становище на Министерство на туризма по този повод се посочва, че всички необходими мерки са взети, така че да се гарантира безопасността на посетителите на тези курорти у нас. Също така в него се казва още, че през тази зима страната ни ще разчита основно на вътрешния туризъм, както и на посетители от съседните държави на Балканите.

Според съобщението на 21 октомври са били въведени единни правила за противоепидемични и санитарни мерки за курортите за настоящия зимен сезон.„Мерките обхващат дейността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите задължително трябва да покриват носа и устата си с маска или друго предпазно средство при престой в кабината и на лифт станциите.

Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения може да бъде ограничаван по преценка на оператора“, се казва още в становището и се допълва:

„Категорично можем да твърдим, че ски курортите Боровец, Банско и Пампорово отговарят на поставените изисквания в резултат на направените от тяхна страна сериозни инвестиции“.

Германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от редица местни издания, призова в четвъртък всички ски курорти на територията на Европейския съюз да останат затворени.

Тогава стана ясно и, че тя ще инициира разговори по тази тема с европейските лидери.

Засега един от най-големите противници на тази идея е Австрия. В Швейцария пък зимният сезон вече е факт, а курортите работят.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!