Горещи новини
Третокласници, от ОУ “Н. Парапунов“, предлагаха варианти за чисто училище, град, околна среда и планетаОтличиха за проявено творческо въображение ученици от ОУ “Н. Парапунов“ – Разлог в конкурса „Магията на Кукеровден”В СУ „Братя Каназиреви“, в Деня на Земята, призоваха да опазим нашата планетаОтговорността към служители, партньори, консуматори и общността е в основата на Доклада за устойчиво развитие на Загорка за 2020Откраднаха незаключен „Сеат“ в РазлогС шарени яйца и великденски зайчета Великден дойде предварително в РПГ „Никола Стойчев“Осмокласници, от РПГ „Никола Стойчев“, призоваха за грижа към околната среда в Деня на ЗемятаЗаловиха 19-годишен от Добринище, седнал зад волана след употреба на наркотични веществаУченичка, от ОУ ,,Никола Парапунов“ – шеста на Националното състезание „Ключът на музиката“„Мастър шеф” „стъпи“ в НУ “Св. Св. Кирил и Методий“ – Разлог

Няма да затварят ски курортите в България

България не планира да затваря ски курортите си, въпреки призива на Германия всички такива в Европа да спрат да работят поне до януари, за да се ограничи разпространението на коронавируса в страните членки.

В становище на Министерство на туризма по този повод се посочва, че всички необходими мерки са взети, така че да се гарантира безопасността на посетителите на тези курорти у нас. Също така в него се казва още, че през тази зима страната ни ще разчита основно на вътрешния туризъм, както и на посетители от съседните държави на Балканите.

Според съобщението на 21 октомври са били въведени единни правила за противоепидемични и санитарни мерки за курортите за настоящия зимен сезон.„Мерките обхващат дейността на кабинковите въжени линии, седалковите лифтове и влекове. Туристите задължително трябва да покриват носа и устата си с маска или друго предпазно средство при престой в кабината и на лифт станциите.

Броят на пътуващите в закритите лифтови съоръжения може да бъде ограничаван по преценка на оператора“, се казва още в становището и се допълва:

„Категорично можем да твърдим, че ски курортите Боровец, Банско и Пампорово отговарят на поставените изисквания в резултат на направените от тяхна страна сериозни инвестиции“.

Германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от редица местни издания, призова в четвъртък всички ски курорти на територията на Европейския съюз да останат затворени.

Тогава стана ясно и, че тя ще инициира разговори по тази тема с европейските лидери.

Засега един от най-големите противници на тази идея е Австрия. В Швейцария пък зимният сезон вече е факт, а курортите работят.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!