Горещи новини

Няма данни български граждани в Русия да са поискали да намерят закрила у нас

| 20:16

Няма данни български граждани в Русия да са поискали да намерят закрила у нас, обявиха от Министерството на външните работи. Няма информация и за мобилизирани наши сънародници, които имат руски паспорти. Все пак ситуацията е тревожна, признаха властите.Бе потвърдено – военна заплаха за България няма.„Мобилизацията носи риск със себе си за националната сигурност, но заплахата за пряко въвличане на България в конфликта – засега няма“, каза министърът на отбраната Димитър Стоянов.

До момента няма данни български граждани с руски паспорти да са мобилизирани. Все пак армията е в пълна готовност, обяви военният министър.

„Това, което сме направили, сме засилили наблюдението в Източната част на страната“, заяви Стоянов.Ситуацията е притеснителна, признаха от външно министерство. Увериха, че са в контакт със съюзниците ни в НАТО и Европа.

„Вчера разговарях с нашия посланик в Москва – нямаме на този етап информация дали български граждани, пребиваващи в Русия, биха искали да се върнат. Разбира се, че ще ги приемем обратно в страната“, увери Костадин Коджабашев, зам.-министър на външните работи.

А според военния министър България ще подкрепи нов пакет санкции от Европа към Москва.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!