Горещи новини

Нямат спирка! Полицията залови 15 пияни и 11 дрогирани шофьори за ден

-18:50-Razloginfo.com

В рамките на изминалия ден полицията установи 10 водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и петима – с над 1,2 промила, един е отказал тестване, съобщиха от пресцентъра на МВР.Общо 11 души са засечени да управляват моторно превозно средство под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, трима са отказали тестване.

През последните 24 часа пътните полицаи са проверили 8498 моторни превозни средства и10 878 водачи и пътници. Съставени са 2327 фиша и 597 акта за установени административни нарушения (АУАН).

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1081 МПС и 1455 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 303 фиша и 89 АУАН. Не са установени водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, от 0,5 до 1,2 промила, 1 е шофирал с над 1,2 на 1000, няма отказали тестване. Не са установени водачи, шофирали под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Действията на МВР в тази насока започнаха след тежката катастрофа на бул. „Черни връх“ на 5 юли миналата година. При инцидента загинаха две млади момичета. На първа инстанция за катастрофата бе осъден Георги Семерджиев, предаде БТА.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!