Горещи новини

Няколко хитри алтернативни употреби на яйцата

-18:24-Razloginfo.com

Яйцата са един прекрасен и здравословен природен продукт, от който организмът и здравето ви имат нужда. Те са богати на множество хранителни вещества, минерали, витамини, полезни мазнини, макро- и микроелементи.Но яйцата имат далеч повече ползи, които надхвърлят консумацията и здравословното им влияние върху организма. Те могат да се използват по много хитри и полезни начини в домакинството и ежедневието.

Кои са хитрите алтернативни употреби на яйцата, за които не подозирате?

Яйцата са полезни за кожата

Можете да използвате яйцата за направата на различни почистващи и подхранващи маски за лице. Използвайте яйцата като основна съставка и към тях добавете различни продукти според нуждите на кожата ви.

За почистване на мебели и дрехи от кожа

Яйцата почистват не само вашата кожа, но и тази, от която са направени мебелите и дрехите ви. Белтъкът помага за отстраняване на замърсявания по кожени мебели и дрехи. Просто намажете с разбит белтък, разтрийте, след това премахнете с влажна кърпа.

За поливане и подхранване на растения

Можете да използвате водата от сварените яйца за поливане и подхранване на растения и цветята ви. Тази вода е наситена с витамини и минерали, които са ценни за растежа.

Натрошените яйчени черупки също са много богати на калций, магнезий, калий и други ценни витамини за растенията. Включвайте ги в смесите ви за подхранване или просто добавяйте натрошени черупки към пръстта, когато засаждате или пресаждате растенията.

За полиране на прибори и бижута

Яйцата са много полезни в полирането и почистването на сребърни и медни прибори и бижута. Разбийте едно цяло яйце и го втрийте в приборите или бижутата с памучна кърпа. Ако са силно почернели или замърсени, сложете яйцето в найлонов плик заедно с приборите.

Затворете или увийте с ластик. Оставете да подейства няколко часа, след това разтрийте с кърпа и изплакнете.

За прогонване на вредители

Яйцата са полезни и вкусни за нас, но са отблъскващи за насекомите и вредителите, пише az-jenata.bg. Използвайте това тяхно свойство. Натрошете черупки от яйца и ги добавете към пръстта на растенията в саксиите или в градината ви. Охлювите и червеите ще избягат, защото черупките дразнят кожата им.

Пръскането на стъблата на растенията и около основата им с разбит белтък, смесен с малко вода и оцет също е чудесен начин да прогоните мушиците и насекомите.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!