Горещи новини

НФ “Култура“ призова музеите и галериите да затворят в знак на протест

-13:48-Razloginfo.com

Националната федерация “Култура“ към КТ „Подкрепа“ призовават всички специалисти от музеите и галериите в България към ефективни протестни действия на 22 февруари /вторник/ 2022 година заради обидните, унизителни и необмислени параметри на средствата, предвидени за развитие на нашите институти в подготвяния Закон за държавния бюджет за 2022 г. Това заявяват от Националната федерация “Култура“ към КТ „Подкрепа“.На 22 февруари 2022 г. призоваваме всички музеи и галерии в страната да бъдат затворени за посетители, призовават от синдиката.

Принудени сме да пристъпим към тези действия и заради някои необмислени, според нас, изказвания на отговорни фактори по време на обсъжданията на проекта за бюджет в нашата област.

Фактологията и настроенията около обсъжданията, както и изказвания, някои от които – напълно непремерени и оскърбителни, ни предизвикват да зададем няколко въпроса към председателя на Народното събрание, президента, премиера, депутатите и министрите.

От синдиката питат биха ли им предложили практически модел за оцеляване на музеите, галериите и библиотеките, при положение, че увеличението в бюджета за тяхното развитие би било съответно 5% и 9.2%?

Смятат ли, че тези пари ще им стигнат дори само да „бършат прах“ на работните си места, каквато е очевидно представата на министър Асен Василев за основните занимания на специалистите от тяхната гилдия?, питат още от синдиката.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!