Горещи новини

НУ „Яне Сандански” в Разлог организира работна среща по НП „Иновации в действие”

| 22:59

НУ „Яне Сандански – гр. Разлог бе домакин на работна среща за обмяна на добри практики по НП „Иновации в действие” за периода 08–11 юли 2021 г. Участници в срещата бяха представители от иновативно НУ „Отец Паисий” – гр. Плевен и НУ „Единство” гр. Плевен. Гост на срещата бе и г-жа Анета Марянска – старши експерт за обучението в начален етап в РУО Благоевград.

НУ „Яне Сандански” вече три години е в списъка на иновативните училища в България и от тази учебна година прилага иновацията „Позитивно образование и развитие на характера на учениците за щастие и успех в училище и в живота”. Училището е единствено в България, което работи за позитивно образование и развитие на характера и тази иновация е предвидена за срок от четири години.По време на срещата на гостите бе представена иновацията, включваща „Позитивно образование и развитие на характера”, нейните особености и начина на прилагане. Разкрити бяха и световните тенденции за въвеждане в училищата на позитивното образование и мястото и ролята на характера за подобряване на учебните резултати на учениците.

В организираната програма имаше и дискусия, в която трите училища представиха своята визия за съвременен образователен процес, който включва позитивна среда, различни иновативни методи на обучение и новата роля на учителя.

Гостите останаха впечатлени от работата на училището домакин. През трите дни на обмен на добри практики участниците в работната среща обмениха идеи за иновативни методи в начален етап  и опит за повишаване на мотивацията на учениците за учене.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!