Горещи новини

НС одобри отстъпката от 25 ст. за горивата, вдигат и заплатите на полицаите

| 18:27

Остри спорове в пленарната зала, заради актуализацията на бюджета, която трябва да влезе в сила от утре. На този фон депутатите одобриха отстъпката от 25 ст. за горивата. Народните представители решиха още, че увеличават приходите със 760 млн. лв. Записаха още, че се вдига нивото на държавния дълг от 7,3 млрд. лв. до 10,3 млрд. лв. заради повече приходи от ДДС и инфлацията.Според опозицията мярката е неработеща и зле ориентирана. Хората, които ходят на море у нас и в Гърция ще получат 100 лв. на месец, пенсионерите 6 лв., а работещите 12 лв.“, зави Делян Добрев от ГЕРБ. „Крайно недостатъчно е 25 ст. на литър, не държавата, а крайните разпространители на горива ще платят тази мярка“, заяви Искра Михайлова от „Възраждане“.

„Има криза в момента, трябва да се действа – да се подпомогнат максимален брой хора“, заяви Настимир Ананиев от ПП.

Другата ябълка на раздора се оказаха парите за МВР. „175 млн. лв. като увеличението на заплатите ще бъде 20%“, заяви Снежана Траянска от ИТН.

„Искахме да е чрез реформа – хората, които работят най-много, да взимат най-много, за съжаление, реформа няма да има“, заяви Искрен Митев от ПП.

„Ако не са способни да направят реформа, трябва ли да няма пари за полицаите“, заяви Младен Маринов от ГЕРБ.

„Скоро ще се наложи полицаите да си купуват сами и гуми за колите“, заяви Маноил Манев от ГЕРБ. Амбицията на депутатите е да прекроят финансовата рамка до края на деня.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!