Горещи новини

НС забрани продажбата на райски газ на непълнолетни

| 13:45

Народното събрание въведе забрана за продажбата на райски газ. Решението беше прието единодушно от всички Народни представители.Райският газ ще може да се използва само за медицински цели.

Забраната важи за лица под 18 години, като се простира дори върху онлайн продажбата. Забранена е продажбата на територията на детските градини, училищата, общежитията за ученици, лечебните заведения; на спортни прояви за лица, организирани за деца и ученици; на обществени мероприятия, организирани за деца и ученици и в закритите обществени места.

Забранява употребата на райски газ на прилежащите терени и тротоари на детските ясли, детските градини, училищата, ученическите общежития и местата, където се предоставят социални услуги за деца, площадките за игра, на които са организирани мероприятия за деца и ученици, както и в закритите обществени места.

Предвидените наказания са от 800 до 1500 са физически лица, а при повторно извършване на нарушението – от 1500 до 3000 лева.

При нарушение от едноличен търговец или юридическо лице, глобата е от 3000 до 6000 лева, а при повторно нарушение – от 5000 до 12 000 лева.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!