Горещи новини

НСИ: 79,7% ръст на цените при производство и разпределение на ток, топло и газ

| 16:02

Общият индекс на цените на производител в промишлеността през декември 2021 г. се увеличава с 30,8 на сто в сравнение със същия месец на 2020 година.Ръст на цените е регистриран при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ – със 79,7 на сто, в преработващата промишленост – с 16,2 на сто, и в добивната промишленост – с 9,4 на сто, съобщи Националният статистически институт.

В преработващата промишленост значителен ръст е отчетен при производството на основни метали – с 34,4 на сто, производството на химични продукти – с 29,2 на сто, производството на дървен материал и изделия от него (без мебели) – с 24,7 на сто, и производството на изделия от каучук и пластмаси – със 17,8 на сто.

Общият индекс на цените на производител в промишлеността през декември 2021 г. се увеличава с 1,7 на сто спрямо предходния месец.

Повишение е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ – със 7 на сто, а намаление е отчетено в преработващата промишленост – с 0,7 на сто, и в добивната промишленост – с 0,2 на сто.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!