Горещи новини

НСИ търси помощ от общините за преброяването

-9:27-Razloginfo.com

За пореден път от Националния статистически институт търсят помощ от общините за преброяването на населението и жилищния фонд, което очевидно не върви гладко.Писмото по този повод е получено вчера от местните администрации, а вероятно е разпратено и до всички 265 общини в България.

В него се припомня, че днес изтича срокът за електронното преброяване. Въпреки удължаването на срока с две седмици, интересът към него не е особено голям – до 6,00 часа на 28 септември са участвали едва 32% от гражданите. Това увеличава дела на жилищата и хората, които трябва да бъдат преброени на хартия и се очаква проблем в районите, където преброителите и контрольорите не са достатъчно.

Молбата на статистиците е местните власти да популяризират активно възможността за електронно преброяване. Както и да продължат да набират служители, които до 10 октомври да осъществяват броенето на хартия.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!