Горещи новини

НСИ: Преброяването е валидно, ако е направено онлайн, но не е даден код на преброител

-14:32-Razloginfo.com

Няма да ни глобят, ако сме се преброили онлайн, но поради някаква причини не е възможно да се свържем с преброител, уточняват от НСИ. От там допълват, че преброяването ще е валидно. По последни данни към 6 ч. на 28 септември електронно са се преброили 2 152 368 души.Всеки, който успешно е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си уникален преброителен код. Той е от 15 цифри и съдържа служебна кодирана информация – за общината, контролния и преброителния участък, в който се намира домакинството.

В него няма никаква лична информация, която може да бъде използвана от друг човек. Затова и хората не бива да се притесняват, че би могло да има злоупотреби с него, уточняват от НСИ.

В страната преброителите използват различни практики за събиране на кодовете от хората, които са се преброили електронно. Освен сините „закачалки“, те залепват съобщения във входовете със своя телефон или имейл.

Независимо как преброителят е оставил контактната информация, можете да се свържете с него и да предадете кода, допълват от НСИ.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!