Горещи новини

Норвегия съобщава за масирана руска кибератака

| 11:10

Множество частни и държавни институции в Норвегия са станали обект на хакерска атака. „Изглежда, че зад нападенията стои престъпна проруска група“, обяви норвежкият орган за сигурност NSM, съобщи Der Standard.Службата съобщи, че през последните 24 часа е имало многократни нападения. Директорът на NSM Софи Нистрьом припомня за многобройни подобни атаки в други страни.

Според NSM инцидентът в Норвегия е свързан с DDoS атаки – мрежата се залива с огромен брой глухи заявки, за да бъде парализирана. Засегнати са били институции, предлагащи важни услуги. Според съобщения в медиите норвежката инспекция по труда е сред жертвите на нападението.

Атаки е имало и в понеделник срещу държавни и частни компании в Литва. Руската хакерска група Killnet потвърди атаката пред информационната агенция „Ройтерс“. Заявката е, че атаките са в отговор на спора с Литва и забраната за транзит на определени стоки към руския ексклав Калининград.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!