Горещи новини

Нов скок в цената на дизела и бензина

| 10:53

Скок в цената на бензина и дизела от началото на месеца. Цените са се увеличили с между 5 и 6%. Експертите обясняват покачването с поскъпването на петрола и готовите продукти – бензин и дизел на борсите.Ако на 1 май средната цена на бензиностанциите в страната на най-масовия бензин А 95 е била 2,97 лв. днес за литър плащаме средно 3,15 лв. За дизел в началото на месеца сме давали средно 3,13 лв. за литър, а днес вече е 3,28 лв., съобщават от NOVA

От началото на май средната цена на бензина е скочила средно с 18 стотинки за литър.

Не със спекула, а с поскъпването на петрола и готовите продукти на борсите обясняват повишението от Петролната и газова асоциация.

Дали ще има още покачване на цените зависи от международните пазари, казват експертите. Барелът суров петрол днес струва 116 долара, а в началото на месеца е с 6 долара по-малко.

Междувременно бензиностанциите все още не са наясно как ще се приспада отстъпката от 25 ст. за литър при горивата за физическите лица.

От Финансовото министерство вече заявиха, че отстъпката при горивата ще се ползва срещу талон на колата. Лимит на месец при горивото няма да има, а след това държавата ще възстановява парите на бензиностанциите.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!