Горещи новини

Нов скандал в парламента. След Митрофанова не искат и посланика на РСМ

| 10:31

Нов скандал гърми в парламента. Втори посланик се оказа нежелан на тържественото заседание, с което на 19 октомври 2022 г. стартира 48-ото НС.Освен руската дипломатка Елеонора Митрофанова, депутати поставили и въпроса трябва ли в НС да влиза и представителя на Северна Македония, след като в Скопие по време на футболна среща бе освиркан химнът ни. Това породило бурна дискусия по време на предварителната среща за подробностите около стартовото заседание, разпределението на местата в залата, на стаите в парламента и на ведомствените жилища. Още повече, че Скопие има нова посланичка и посрещането й по този начин би минирало отношенията между двете държави.

Преди да бъде конституиран парламентът и да бъдат създадени парламентарните групи всичко е в ръцете на администрацията на Народното събрание, коментира йезуитски Росен Костурков, от „Продължаваме промяната”. Днес по инициатива на Демократична България ще има нова среща, на която ще се изчисти позицията за Митрофанова и посланичката на РСМ.

Единствената тема, по която засега нямало разминавания, била разпределянето на ведомствените жилища на депутатите, коментира участник в срещата.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!