Горещи новини

Нов ръст в цените на основни храни у нас

| 10:09

Нов ръст в цените на основни хранителни стоки. По-големите разходи за отопление очаквано се отразиха и на семейния бюджет. Ежедневните покупки – от пазара или супермаркета – все повече натежават на бюджета ни. За последната една година така наречената потребителска кошница е поскъпнала средно със 17 на сто. Тоест, ако през януари 2021 г. сме отделяли 75 лева – днес пазарът ще ни струва 88.Най-тежък е ударът върху джоба ни при зеленчуците. С над 50% са скочили цените на вносните домати и червените чушки. Осезаемо по-скъпи са и краставиците, морковите и зелето. Единственият зеленчук, който е по-изгоден спрямо миналия януари е зелената чушка.

Да направим хляб или да сложим сладкиш на трапезата също ни излиза по-солено от миналата зима – олиото и брашното са скочили с над 30% за година. Поскъпнали са още млечните продукти и захарта.

Сезонът на зимнината – при минусовите температури българинът разчита на туршии, докато цените на традиционните продукти за салата скачат до рекордни нива.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!