Горещи новини

Нов обитател в Парка за мечки над Белица. Спасиха още едно мече от частен колекционер

| 17:14

Спасиха бившата спътница на мечето Теди – Ива.Въпреки че Ива е само на няколко години, тя е преживяла много. Като малко мече е била дадена на частен колекционер в Скопие и оттогава живее в имота му. Заграждението ѝ е направено от бетон и не ѝ предоставя подходящите условия за живот, които тя заслужава. На същото място, години наред живееше мечето Теди преди да бъде спасен от Четири лапи.

От организацията имали много малко време, за да я спасят, но успели да реагират бързо. Възможно най-скоро трябвало да преместят Ива временно на безопасно място, докато получат всички необходими документи, за да я заведат в новия ѝ дом Парк за мечки Белица, който управляват съвместно с Фондация Бриджит Бардо. Преместването преминало успешно.

Понякога спасителните мисии са сложен и дълъг процес, но винаги се ръководят от това, кое е най-добро за животното, докато най-накрая могат да го поемат под техните грижи, за да му предоставят подходяща среда за живот. Нямали търпение да съберат отново Теди и Ива и да я посрещнат подобаващо възможно най-скоро в Парк за мечки в Белица.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!