Горещи новини

Нов комендантския час в Киев, всеки по улиците след 17 ч. ще се счита за враг

| 18:27

Кметът на Киев Виталий Кличко промени диапазона на комендантския час в украинската столица заради настъпателните руски бойни действия.

„За по-голяма сигурност и по-ефективна отбрана на столицата от днес, 26 февруари, вечерният час ще действа от 17:00 часа до 08:00. Тези ограничения се налагат до сутринта до 28-и февруари“, съобщава той в профила си във фейсбук.

Първоначално в четвъртък комендантският час действаше след 22:00 часа до 07:00 на следващата сутрин. Тогава бе съобщено и че общественият транспорт в този часови диапазон няма да работи, но метростанциите ще останат отворени денонощно, тъй като могат да се ползват като бомбоубежища.

„Всички цивилни, които ще бъдат на улицата по време на полицейския час, ще бъдат считани за членове на вражеските сили. Моля, проявете разбиране и не излизайте навън!“, посочва още днес кметът на Киев.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!