Горещи новини

Ново мобилно приложение ще улеснява гражданите в Благоевград при паркиране в Синя зона

-15:43-Razloginfo.com

Нова иновационна система за контрол при паркирането влиза в сила от днес в Благоевград. Стюардите, част от „Паркинги и гаражи“ ЕООД са с нови смартфони, чрез които осъществяват контрол и следят за реда при паркиране. Чрез нововъведението, служителите на „Паркинги и гаражи“ – Благоевград сканират регистрационните номера на неправилно паркираните коли и ги изпращат чрез системата, където сигналът  достига автоматично до служителите, които поставят скоби.Влиза в сила и новото мобилно приложение, чрез което жители и гости на Благоевград ще може да плащат за престой в Синя зона.  Мобилното приложение Mobzzo е разработено точно с такава цел и вече се ползва в няколко града в страната.

От днес на 4 места в града може да бъдат закупени талони за Синя зона, като идеята на управителя на „Паркинги и гаражи“ Ивайло Червилов е пунктовете да се увеличават.  На ключови места в града и по-натоварени улици шофьорите на автомобили може да се обърнат и към стюарди, които следят за реда на паркиране.

Целта на нововъведенията е да се сложи ред в хаоса, както и да се избягват злоупотреби.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!