Горещи новини

Новото Volvo EX90 ще разпознава дишането на спящо дете

| 15:24

Шведският производител Volvo представи нов вариант на системата за подпомагане на водача, който ще дебютира при бъдещия флагман на марката – кросоувъра EX90. Електромобилът ще получи милиметров високоточен радар, който е в състояние да извърши разпознаване на животни или деца, които са забравени на задната седалка. Устройството засича тяхното дишане и уведомява шофьора. Според представители на компанията, това е първата в света система от такъв тип.В случая радарът се вгражда в тавана на автомобила, където се разположени лампите за четене. Устройството е така настроено, че да засича дори най-слабото дишане – от бебе, например. Самата система ще сигнализира на водача и пасажерите за забравено дете или животно на задните седалки, като когато всички напуснат автомобили и неговото заключване бъде активирано. В този случай вратите няма да блокират, а климатичната инсталация ще остане включена. Новата система ще се поставя на всички модификации на бъдещото Volvo EX90, като нейното използване ще се позволява, само ако е разрешено от законите в съответната държава, в която се експлоатира автомобила.

Ръководството на Volvo е категорично, че благодарение на новите технологии във вътрешното и околното пространство, моделът Volvo EX90 трябва да стане един от най-безопасните транспортни средства на шведската марка в историята.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!