Горещи новини

Нови тапи по граничните пунктове

-9:19-Razloginfo.com

Трафикът за тежкотоварни автомобили на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) в страната е интензивен, съобщиха от МВР на своя уеб сайт.На изход към Румъния трафикът е интензивен на пунктовете „Видин“, „Оряхово“, „Никопол“ и „Кардам“, към Гърция – на „Кулата“, а към Турция – на „Капитан Андреево“.

Извършва се монтаж на допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на ГКПП „Видин“ на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/„Липница“ и „Крушари“/„Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На пунктовете за влизане в Гърция „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

В зоната на ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Нормален е трафикът на пунктовете с Република Северна Македония.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!