Горещи новини

Нови противоепидемични мерки влизат в сила от 18 юли

| 18:25

Противоепидемични мерки ще бъдат въведени от 18 юли в региони, които са във фаза 1 от Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Това към момента са около една трета от страната – София, Варна, Бургас, Добрич, Враца и Перник. Това каза пред журналисти в Пловдив главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. По думите му има ръст и в други региони и е „очевидно за всички, че започва вълна“.Мерките включват носене на маски в здравни, лечебни и социални заведения, по възможност – работа от разстояние, опит за спазване на отстояние от 1,5 метра, обясни Кунчев. По думите му те ще бъдат въведени със заповеди на директорите на съответните Регионални здравни инспекции (РЗИ), а когато един от регионите влезе във фаза 2, ще има национални мерки, важащи за територията на цялата страна.

Припомняме, че София-град влезе в червената зона с над 250 на 100 хиляди заразени с коронавируса на двуседмична база. Очаква се до дни в червената зона да влязат Бургас и Варна. Областите са вече в Етап 1 и на картата на епидемичната обстановка по региони. Всичко за разпространението на вируса към 15 юли четете тук: COVID картата на България: София влезе в червената зона

От Здравното министерство пък разпространиха приетата актуализация в Плана за справяне с пандемията, който предвижда конкретни мерки, които да бъдат въвеждани спрямо развитието на пандемията.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

1 Comment

  1. Значи когато почна войната между Украйна и Русия ковида приключи сякаш не е съществувал когато войната утихна ковида пак се завърна хмм интересна работа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!