Горещи новини

Нови ограничения заради Омикрон

-9:27-Razloginfo.com

Белгия забранява повечето дейности на закрито, свързани със забавления. Причината е новият щам на коронавируса – Омикрон. Целта на мерките е да се ограничи вирусът и да се облекчи работата на болниците.Близо 30% от новите случаи на заразени е с Омикрон. На 17 декември те бяха едва 10%. Бързото разпространение на новия вирус доведе до затваряне на кина, театри, концертни зали и редица дейности на закрито. Изключение са посещенията на музеи, библиотеки, фитнеси. Спортните състезания ще са без публика. В магазините може да пазаруват до двама възрастни души.

„Ясно е, че има повод за безпокойство. Имаме неканен гост и това е вариантът Омикрон. Не знаем някои неща за този вариант. Има прекалено много несигурност. Но и малкото, което знаем, не е добра новина“, каза Александър Де Кро, министър-председател на Белгия.

Няма ограничения за броя на хората, които белгийците ще поканят у дома за празниците. „Можем да празнуваме Коледа заедно, но нека да ви напомня да бъдете възможно най-внимателни. Трябва да ограничите броя на хората около масата. Не се събирайте на големи групи. Направете си тест, проветрявайте колкото се може повече помещенията. И пазете най-уязвимите“, допълни Александър Де Кро.

Новите мерки влизат в сила в Белгия от неделя сутринта и ще се прилагат до 28 януари.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!