Горещи новини

Новият председател на КЕВР не очаква драстично поскъпване на тока

| 17:12

Новият председател на КЕВР Станислав Тодоров не очаква драстично поскъпване на ел.енергията и обеща бърз анализ на това какво ще се случи след отпадането на мораториума.Тодоров очерта проблемите, по които ще работи новата Комисия. Освен с електроенергията, КЕВР ще се заеме да направи анализ и на сектор „Топлоенергетика”. „И там трябват анализи, които да съобщим на НС”, каза Тодоров.

Друг проблем, според него, са новите бизнеспланове на ВиК дружествата.

Той отказа да направи още прогноза за това, което би се случило след отпадането на мораториума. По думите му основният двигател за повишаването на цените са разходите за технологични загуби на ел. дружествата. „Това вече е неутрализирано от намесата на правителството и законодателния орган. Не очаквам драматични промени в частта увеличение на електроенергия за битовия потребител”, каза Тодоров.

„Постът се поема от млад и запознат човек”, заяви преди това Иванов. И се обърна към Тодоров: „Независимостта на комисията, съчетано със спазването на законите, е важно, за да са устойчиви нашите решения и в интерес на страната. Поемате важен и тежък пост. Това ще е мисия, която трябва да изпълните. Искам да ви насърча – с вас ще бъдат целият колектив на КЕВР, която вече 23 години провежда регулаторната политика. Те са високи професионалисти и по никакъв начин няма да ви предадат”, заяви Иванов.

„Не малко е направено през годините, надявам се, че ще надграждаме”, заяви Тодоров.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!