Горещи новини

Нова теория разтърси Русия: Путин стои зад клането в „Крокус сити хол“

-17:36-Razloginfo.com

Шведският икономист и дипломат Андерс Ослунд заяви, че Владимир Путин и руските служби стоят зад клането в „Крокус сити хол“ край Москва, за което те обвиниха Украйна без каквито и да е доказателства.Андерс Ослунд, който е работил и като икономически съветник на Кремъл (при управлението на Елцин), много добре познава руските служби и методите им на действие. Той обърна внимание на няколко неща, свързани с атаката, които будят недоумение:

1. Четирима терористи пътуват в едно превозно средство с камуфлажно облекло с автомати в ръце – и никой не ги проверява на пътя.

2. В „Крокус сити хол“ по време на атаката няма охрана.

3. Металните детектори са били изключени.

4. Терористите стрелят в продължение на 18 минути в „Крокус сити хол“ и излизат спокойно. По време на атаката не идва нито един полицай.

5. Сградите на полицията и ФСБ се намират на пешеходно разстояние от залата, но на службите им отне 1 час да реагират.

6. Предполагаемите терористи си тръгват със същото превозно средство, с което пристигат. Никой сериозен крадец не би си тръгнал със същата кола.

7. Как е възможно да шофираш 5 часа, без да те проверят? Това изглежда невъзможно.

8. След атентата измъчваните предполагаеми терористи изглеждат смъртно уплашени – това се различава много от хладнокръвните командоси в „Крокус сити хол“.

9. Путин и цялата кремълска пропаганда обвиниха Украйна без никакви доказателства – изглежда напълно неправдоподобно.

10. Терористичните атаки и безмилостните убийства са част от арсенала на Путин.

11. ФСБ преди е използвала бойци на „Ислямска държава“. Защо и сега да не е така?

„Заключение: Това изглежда като поредното убийство на невинни руснаци от Путин, за да оправдае повече война и репресии, но едва ли ще получим пълно обяснение точно за тази причина“, написа Андерс Ослунд в социалната мрежа X.

AP написа, че нападението в Русия е накърнило имиджа на Путин на корав лидер. Това не е първият път през почти четвъртвековното управление на Путин, в който той опитва да използва провала на службите му за сигурност, за да постигне целите си. САЩ предупредиха руските служби само дни преди атентата, че имат разузнавателна информация за готвено нападение на място с много хора.

Австрийският специалист по руска политика Герхард Мангот обаче не е съгласен с теорията, че руските служби са намесени. Пред focus.de той каза, че терористичната атака поставя руското ръководство в позиция на необходимост от обяснение: много руснаци сега се питат защо службите за сигурност не са успели да разкрият плановете за атака и да предотвратят клането.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!