Горещи новини

Нова истерия с олиото – защо има кръст на бутилката?

-10:24-Razloginfo.com

Поредна истерия са разрази около евтиното олио от еднодневната промоция на „Кауфланд“, предизвикала блъсканици, бой и запомнена дори със смъртта на потребител на опашката в Бургас. Сега успелите да се купят от продукта, пуснат на половин цена спрямо тази в останалите магазини, се чудят дали той изобщо е годен  за консумация.


„Защо на всяко едно шише олио, закупено по време на вчерашната промоция от „Кауфланд“ има кръст?“. Този въпрос тревожи днес потребителите в социалната мрежа.Според запознати това олио не е преназначено за готвене. Подобен продукт се продавал в съседна Гърция за църковни кандила, коментират още те.
„Било е за църквата предвидено ама се е озовало в Кауфланд“, пише друг потребител“.

Този текст се разпространи вчера в социалните мрежи толкова лавинообразно, че дори и трудно да се разбере кой пръв го е публикувал. Придружен е от снимка, на която се вижда, че на самите бутилки при отливането под капачката е оформен кръст в пластмасата.

Още една бутилка с кръст, купена преди промоцията за 3.90

Постът достигна и до групите на пазарджиклии, сред които вся смут. Коментарите са от куриозни през гневни до открито присмехулни. Едни смятат, че църковното настоятелство трябва да даде отговор на въпроса дали олиото е само за кандила. Други се опитват да успокоят хората, като казват, че от години ползват тази марка и познават собственичката на дружеството производител, а офисът и е пълен с икони, защото е силно вярваща. А кръстчето открай време присъствало на шишетата. Трети се подиграват, че олиото е благословено или обратното – че е прокълнато от дявола. Смут предизвиква и погрешно разчетената маркировка на капачката – че срокът на годност е до 2101 година (числото вероятно е номер на партида).

До момента нито от институциите, нито от хипермаркета, замесил се в поредния скандал с промоция, са съобщили нещо официално по темата за кръстовете на бутилките.

Страницата на търговския обект във Фейсбук обаче прелива от критики.

„Как не ви е срам да манипулирате хората така с тези евтини номера? Знаете каква е ситуацията в момента и все пак пускате олио на 2,99 само за един ден! И естествено знаете какво ще се случи, но все пак го правите – на добри ли се правите? Кой определя политиката ви и защо точно в такъв момент го прави! Горди ли сте от себе си че предизвиквате инциденти и размирици или трябва да ви аплодираме за това? Щом не може да го пуснете на тази цена през цялата седмица, по-добре не го правете! Отвращавам се от вас и цялата ви политика към потребителите!“ – пише потребителка.

„Благодарим ви за споделената гледна точка и я уважаваме! Много съжаляваме за създалата се сложна ситуация, като бихме искали да уточним, че колегите ни полагат изключително сериозни усилия, за да снабдяват обектите ни с достатъчни количества от всички предлагани продукти, особено промоционалните. Промоцията на олио „Плиска“ бе планирана от нашия екип и заложена в седмичната ни брошура преди рязкото покачване на цените за този вид артикул на пазара в страната, като за периода на промоцията бяха предвидени максимални количества и ограничение от максимум 12 бр. от този артикул на клиент. Бихме искали да уверим всички наши клиенти, че наличие на олио в Kaufland България ще има и след промоционалния период и че винаги ще бъдем на разположение за съдействие“ – отговарят от екипа на веригата.

Източник и снимка: marica.bg

Последвайте ни:

4 Comments

  1. Аз не съм купила от това олио , но се надявам да става за готвене . Толкова емоции , би трябвало …

  2. Глупости на търкалета,
    имам бутилка от това олио.
    Не знам как да кача снимка.
    Невярна информация или т.нар. fake news.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!