Горещи новини

Нова жалба в ОИК – Разлог разтърча членовете ѝ по секции в Разлог и Баня

-13:46-Razloginfo.com

В жалбата се излагат твърдения, че в секции № 15 и № 16 в град Разлог, както и в секция № 22 в с. Баня, има извършено нарушение на разпоредбата на чл. 226 от ИК, съгласно която не се разрешава присъствие на други лица освен гласуващи в момента избиратели на разстояние по-малко от 3 м от паравана за гласуване, когато в нея има избирател. Твърди се, че нарушението в секции № 15 и № 16, в град Разлог е извършено от лицето Катерин Генчев, а в секция № 22 като нарушител е посочено лицето Красимир Аликов.ОИК – Разлог, след като се запозна със съдържанието на жалбата, извърши служебна проверка на място и констатира следното:

Към момента на извършена проверка от членове на ОИК – Разлог, бе установено, че лицето Катерин Генчев се намира в изборното помещение като представител от ПП ДПС в настоящите избори, за което последният представя и надлежно пълномощно.

По твърдения на членовете на секция № 15 в град Разлог, същият присъства в изборното помещение в качеството си на представител на ПП ДПС, като е на разстояние по – малко от 3 м от паравана за гласуване.

По данни на членовете на секция № 16, лицето Катерин Генчев не е посещавал секция №16 в град Разлог.

При повторно извършена проверка от членове на ОИК – Разлог в секция №15 в гр. Разлог, е установено, че Катерин Генчев е извън изборното помещение

При извършена проверка на място в секция № 22 в с. Баня от членове на ОИК – Разлог, е установено, че соченият за нарушител Красимир Аликов не се намира в секцията и по твърдения на членове на СИК №22, не е посещавал същата.

Предвид гореизложеното избирателната комисия е приела жалбата за неоснователна.

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!