Горещи новини

Нова акция за контрол на товарните автомобили

| 14:43

„Пътна полиция“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ започват нова акция за контрол на товарните автомобили. Успоредно с това продължава и операцията срещу агресивните водачи на пътя.Масовите проверки на товарни автомобили започват в цялата страна. Това съобщи комисар Боян Драганов началник на Пътна полиция.

„По метода на широкообхватния контрол ще бъдат спирани товарни автомобили и ще бъдат проверявани от наша страна по отношение на редовност на документите на водачите, както и техническа неизправност на превозните средства“.

В операцията, освен екипи на МВР, участват и служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Бойко Рановски – началник на агенцията.

„През последните месеци има усложнена пътно-транспортна обстановка, има голям брой произшествия. Затова всички институции сме се обединили, че контролът е един от методите, по който могат да бъдат ограничени тези пътни произшествия“.

Операцията няма да се ограничи само в няколко дни, обясни още комисар Драганов.

„Тази акция в момента започва днес, но няма да приключи с тези два дни“.

Продължава и акцията по т.нар. линеен контрол, при който екипи на Пътна полиция вадят от движението агресивни водачи, допълват още от МВР.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!