Горещи новини

Новата учебна година ще започне с по-леки COVID мерки в училищата

| 21:40

Новата учебна година ще започне с по-леки COVID мерки в училищата. Маските и тестовете няма да са задължителни. Ще се следи само за дистанция, дезинфекция и лична хигиена. Това обяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев пред журналисти. Той посети 55 СУ „Петко Каравелов“ в София по повод представянето на пилотния проект за въвеждане на телемедицина.За дистанционни изследвания има куфар с апаратура, която позволява да се проведат ехографски прегледи и да се изследват кръвни биохимични показатели, както и да се направи електрокардиограма, поясни Меджидиев.

„Това е пилотен проект за три месеца. С министъра на образованието решихме да го направим в четири училища, чисто пилотно, за да тестваме как работи системата“, каза още здравният министър.

По думите му едно дете с оплаквания отива при учителя или медицинската сестра и съответно се прави връзка с болницата, с която е свързана системата.

„В случая в София ще бъдат свързани болница „Света Анна“ и „Пирогов“, където има денонощно дежурен персонал“, уточни Меджидиев.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!