Горещи новини

Новата руска марка за елмобили Evolute всъщност е с китайски коли на Dongfeng

| 10:26

Обявената като първа руска марка електрически превозни средства Evolute е представила три свои модела на Московския велосипеден фестивал. Компанията съобщи това на 4 септември в канала си в Telegram.Става дума за седана Evolute i-Pro и кросовърите Evolute i-Joy и кросовър Evolute i-Jet, които бяха показани за първи път. Седанът е оборудван с електрически двигател с мощност 163 к.с. с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,5 секунди. i-Pro е базиран на китайския автомобил Dongfeng Aeolus E70.

Evolute i-Joy е оборудван с електрически мотор с мощност 176 к.с. с. и акумулаторна батерия с капацитет 53 кВт. Пробегът с едно зареждане на акумулаторите на автомобила е 405 км. Производителят твърди, че батерията може да се зареди от 30% до 80% за половин час. Подробни характеристики на модела Evolute i-Jet не се съобщават.

Мрежата от дилъри на електрически автомобили Evolute обхваща девет руски региона: Москва, Санкт Петербург, Нижни Новгород, Краснодар, Сочи, Казан, Воронеж, Ростов на Дон и Липецк, където автомобилите Evolute ще се произвеждат в завода Motorinvest.

През март 2022 г. Министерството на промишлеността и търговията на Руската федерация, правителството на област Липецк и Motorinvest подписаха специален инвестиционен договор за производство на екологични градски превозни средства, базирани на елдвигатели.

На 12 август изданието „Chinese Automobiles“ съобщи, че цената на електрическия седан i-Pro ще бъде около 2 милиона рубли /65126.85 лв/, като се вземат предвид субсидиите от държавата.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!