Горещи новини

Новата коалиция иска да форсира вота, защото чекмеджетата на мафията започват да се изпразват

| 10:54

„Продължаваме промяната“ не са организирали протестите пред НС. Това е спонтанен акт на хора, организирани чрез социалните мрежи, които дойдоха да засвидетелстват своята подкрепа към Никола Минчев и да свидетелстват, че тази безпринципна коалиция между партии и корпорации, които се опитват да съборят правителството, е неприемлива за България. Това каза в студиото на „Денят започва“ Йордан Терзийски от ПП.По думите му в България има лидери, които не мога да си представят, че може да има спонтанни протести от млади хора, дошли с децата си, които искат по-добро бъдеще за България и на които не им се плаща, и не идват с автобуси.

„Ако това ново мнозинство продължи да потъпква демокрацията, хората увериха, че няма да спрат дотук и ще продължават да се борят за бъдещето на децата си в България“, каза той.

Терзийски заяви още, че Никола Минчев е един от най-успешните председатели на НС и няма нищо принципно в неговото отстраняване.

От опозицията винаги са казвали, че е диалогичен председател. Ако е направил някакво нарушение на правилото е единствено, защото е позволявал на опозицията да говори, да изнасилва правилника чрез абсурдни процедури, които те употребяват и превишават лимита си за говорене, каза терзийски.

Заяви обаче, че все още не е обсъждано дали Никола Мичев ще бъде предложен отново за председател на НС.

„Предстои да се проведат разговори, но е очевидно, че новата коалиция има свой дневен ред и ще се опитат да наложат свой председател. За това има срокове, но новата коалиция между ГЕРБ, ИТН, ДПС и „Възраждане“ искат това толкова рано да се случи – може би, защото не искат немските митничари да влязат на „Капитан Андреево“ и да излязат всички схеми, които са там.

Председателят на НС води дневния ред като част от него е вотът на недоверие към правителството и тук целта е да се форсира този вот, което да дестабилизира страната, защото имайте предвид, че чекмеджетата на мафията започват да се изпразват или поне са на 7/8 празни“, каза Терзийски.

Заяви, че ПП са прекъснали най-важното – потокът на пари, а с КПКОНПИ се опитват да махнат чадъра, който стои над тях.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!