Горещи новини

Нинова задържа мандата до 15 август

| 15:25

БСП ще задържи мандата за създаване на правителство до 15 август, за да успее Народното събрание да избере нов председател на КЕВР, обяви на брифинг в парламента самата соцлидерка.Председателят на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова обяви по-рано днес, че свиква извънредна среща на партиите, с които преговаря за съставяне на правителство с третия мандат.

„Притеснени сме от решението на Конституционния съд за отстраняването на председателя на КЕВР от поста, както и от изявленията на представители на ПП, че им трябват 4 седмици, за да изберат нов“, уточни Нинова. Лидерката на БСП бе категорична, че не може да държи мандата цял месец.

„Разбрахме се за точен график за законодателните промени в КЕВР и имам уверение, че това може да стане до 12 август“, обяви Нинова. Тя не се притеснява от приемането на закона за КПКОНПИ, както и на председател на Антикорупционната комисия.

„Преговорите продължават по план. Председателите на групи трябва да обсъдят с депутатите отмяна на отпуската от 1 до 15 август, за да не се излиза в парламентарна ваканция“, поясни Нинова. Тя допълни, че преговорите за кабинет в рамките на 47-мо Народно събрание продължават, като все още не са обсъждани конкретни имена на премиер и бъдещи министри.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!