Горещи новини

НИМХ в протестна готовност, спря информацията за времето на сайта си

-15:12-Razloginfo.com

Националният институт по метеорология и хидрология спря подаването на информация на сайта си weather.bg. На страницата се изписва съобщение, че НИМХ е в протестна готовност.Причината е решение на Министерския съвет, с което НИМХ се прехвърля от Министерството на образованието и науката към Министерството на околната среда и водите.

Метеоролозите са притеснени, че няма да получават финансиране за научна дейност.

Началникът на кабинета Петков – Лена Бориславова, заяви, че няма проблем със средствата за Националния институт, а става дума само за структурни промени:

„Осигурени са средства и запазване на програмите, по които НИМХ осъществяват в момента своите дейности. Освен това, проблемът е разискван и в рамките на коалиционния състав на правителството и има пълно разбирателство за необходимостта от тази структурна промяна без, разбира се, да се засяга по никакъв начин правилното функциониране на НИМХ като институт“.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!