Горещи новини

Не ни искат: Австрийският вътрешен министър е срещу разширяване на Шенген

-20:28-Razloginfo.com

„Аз отговарям за сигурността в нашата страна. Факт е, че видях оградата по границата между България и Турция. Бях заедно с федералния канцлер на място. Вижда се, че има още много работа. Ние обсъдихме въпроса за действащ бежански и миграционен пакт, но за целта е нужно да има действаща защита по външната граница”.Това заяви австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер.

Той се обяви, че е срещу разширяване на Шенген в интервю за австрийска телевизия, посветено на въпроси за сигурността, вътрешнополитическите и международни проблеми.

„Тази седмица бях запитан дали Шенген е мъртъв. Казах, че не е мъртъв, но изобщо не функционира. Откакто съществува това свободно пространство, никога не сме имали толкова гранични контроли: в Австрия, Унгария, Словения, Словакия и Чехия. Защо? Защото Германия контролира границите с Австрия, Полша и Чехия, Чехия – със Словакия, Словения – с Хърватия. Смятам за дълбоко погрешно в такава ситуация да се дискутира премахването на контроли“, коментира Карнер.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!