Горещи новини

Не е за вярване! Мега скандал: Шефка на общинска избирателна комисия призна, че е фалшифицирала вота през 2015-а

-16:18-Razloginfo.com

Меко казано скандални твърдения направи от профила си във Фейсбук известната адвокатка Деница Чингарова. Чаровната пловдивчанка обяви, че в качеството си на шеф на Общинската избирателна комисия през 2015-а година е фалшифицирала изборите на местния вот в полза на настоящия градски лидер на ГЕРБ – Ива Тотев. По този начин победител е станал именно популярният с хотелския си мега комплекс мамин Ваньо, който на балотажа тогава надви Славчо Атанасов само с 1416 гласа.Чингарова разяснява, че по същия задкулисен начин са били избрани и районни кметове под тепетата.

Явно години по-късно тя е решила, че повече не може да носи толкова негативен товар на крехките си плещи и сега прави това сензационно разкритие. То трябва моментално да активира правораздавателните органи и те най-малкото да се самосезират. Защото признанията на адвокатката първо са силно притеснителни, второ – обществено значими и трето – тя сама се уличава в престъпление и е нужно случаят да се разследва до дупка.

ЕТО КАКВО НАПИСА ДЕНИЦА ЧИНГАРОВА:

Да се знае…Бях принудена със заплаха към децата ми,да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев,Костадин Димитров и Димитър Колев!.Въпросните същества никога не са печелили избори,защото не го заслужават…!!!

В допълнение след въпрос дали това е истина, Чингарова обяснява:

Да,сериозно е Изборите спечели Славчо Атанасов!В Тракия Костадин Гаров!За съществото Димитър Колев,не искам да говоря,защото се беше оакал предварително и трябваше да го защитавам в Административен съд!

А на въпрос: „А защо чак сега!“, тя отговаря: „…заплахи и унищожаване на животи!

Реакцията на Иван Тотев след публикацията на Деница Чингарова не закъсня. Той отрече изборите през 2015-а да са фалшифицирани, дори се усъмни в трезвеността на юристката: „Вече се свързах с адвокати и ще съдим Чингарова и другите двама души, които са споменати в нейния пост. Ще искаме от нея поне 50 000 лева, а като ни ги присъдят – ще ги дарим за добра кауза“, заяви бившият градоначалник и сегашен шеф на ГЕРБ под тепетата.

Областният координатор на ГЕРБ и бивш кмет на Пловдив Иван Тотев светкавично реагира на обвиненията на Деница Чингарова, че изборът му през 2015 г. е бил фалшифициран, със закана да я съди.

„Вече се обадих на адвокат и поисках да ме посъветва какви действия да предприема – дали да подам сигнал до прокуратурата или да заведа дело за уронване на престижа и клевета. Разговарях и с колегите Костадин  Димитров и Димитър Колев. Евентуално и тримата да заведем дело за 50 000 лева и ще дарим парите за обществена  кауза”, заяви за „Марица” Иван Тотев.

Чингарова разкрива във фейсбук, че Тотев, Колев и Димитров през 2015 г. са спечелили изборите с фалшификация на резултатите. По онова време тя беше председател на ОИК – Пловдив.

„Това е безумие. Човек трябва да е или в нетрезво състояние, или да има психичен проблем, болен мозък, за да напише такава глупост. До преди няколко месеца тя пишеше поредица от коментари, които след това изтри. Сега започва да атакува нас. Как си представяте шеф на ОИК да фалшифицира резултатите? Това е абсурдно”, коментира Тотев.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!