Горещи новини

Неустойчиво време до Великден

-15:52-Razloginfo.com

Първоначалните прогнози за дните до Великден обещават често променливо време и серия циклони от Средиземноморието с напоителни пролетни дъждове. Температурите ще се движат в широк диапазон – по-топло ще е от Цветница нататък.След приветлив понеделник с повече слънце преди и около обяд и с дневни температури 15-20 градуса, във вторник над Балканите ще премине пореден циклон. В хода на деня ще има валежи с прекъсвания, в по-съществени количества в Западна и Централна България. Температурите в топлите часове леко ще се понижат до интервала 13-18 градуса.

В сряда температурите ще достигнат максимума си между 20 и 25-26 градуса, след което ще започне захлаждане. Ще има гръмотевични валежи – в сряда следобед на изолирани места, а в четвъртък на повече места и сравнително по-интензивни. Ще има риск от градушка, по-голям в централните и източните райони. Четвъртъкът ще е прохладен с температури следобед между 12 и 17 градуса.

От петък до Цветница в неделя ще е преобладаващо слънчево с повишаващи се дневни температури. В петък следобед са възможни кратки пролетни превалявания с гръмотевици на изолирани места. Следобедни температури от 20 до 25 градуса.

Започналото около Цветница затопляне ще обхване и Страстната седмица. Времето обаче ще остане нестабилно. В последните календарни дни на април има изгледи за валежи. В самото начало на май вероятността за такива намалява. Първоначалните прогнози за Велика събота и Великден допускат слънчево време в първия ден и пролетни дъждове с гръмотевична активност в Западна България на светлия празник.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!