Горещи новини

Неприятна новина от срещата на НАТО в Брюксел! Радев разкри: Оказва се, че поне 10 години ще чакаме от САЩ изтребителите F-16

| 11:28

Твърде неприятна новина съобщи президентът Румен Радев от срещата на върха на НАТО в Брюксел.„Сега се оказва, че ще чакаме поне още 10 години докато изтребителите бъдат доставени и влязат в оперативна готовност. Това е ужасно много време.“ Това обяви Румен Радев след срещата на НАТО в Брюксел след като припомни дългия път до подписването на договора със САЩ през 2019-а за придобиването на нови изтребители F-16.

Според него няма дългосрочен вариант за поддръжка на нашите МиГ-29 и трябва да се търсят опции с машини втора ръка, които да запазят бойните способности на българските ВВС.

„Очевидно е, че в тази обстановка на растяща ескалация Русия отпада като опция категорично за поддръжката на самолетите, чийто ресурс изтича. Днес се състоя, както беше договорено с полския президент, среща на министрите на отбраната началниците на отбраната другата седмица се надявам да има група и да изследваме възможността на полската индустрия и военновъздушни сили, но, много важно, което обявих и на срещата днес – това е малко временно решение“, отбеляза Радев.

„Фактът, че ще имаме евентуално оперативна готова ескадрила на F-16, годна да носи бойно дежурство в тази интегрирана система за ПВО на НАТО около 2030 г., означава, че ние трябва да запълним тази празнота, за да не загубим най-важното – летци, техници, авиационни специалисти. Ако ние ги загубим, това означава, че връщане няма. Това означава, че ние сме компрометирали и проектът F-16“, заяви Радев.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!