Горещи новини

Неплатен отпуск до 90 дни ще се счита за стаж и през 2022 г.

| 18:24

Неплатеният отпуск до 90 дни ще продължи да се зачита за трудов и осигурителен стаж и през тази година – това стана ясно при обсъждането в парламентарната социална комисия на проектобюджета на Държавното обществено осигуряване за 2022 година.Заместник-председателят на комисията Деница Сачева обяви, че парламентарната група ГЕРБ-СДС няма да подкрепи проекта.

„По-скоро този проект, който се предлага днес, би трябвало да се разглежда като проект на бюджет само до 30 юни, защото ако се приеме, да кажем, актуализация на пенсиите със осигурителния доход до 2021 година, което се говори, това ще доведе до една значителна сума над тази, която ни се представя в момента“

Спорове предизвика заложеното повишение на минималния осигурителен доход на земеделски стопани от сегашните 420 на 710 лева. ргументът на социалното министерство е, че с това повишение стопаните ще имат осигурителен принос за получаването на минимална пенсия за стаж и възраст.

По тази причина Движението за права и свободи също няма да подкрепи проекта, заяви Адлен Шевкед от ДПС.

„Ръстът, с който скача минималният осигурителен доход е 60 лв., а за земеделските производители нараства с колко – с 290 лв.“.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!