Горещи новини

Нелегални мигранти в лодка край бреговете на Либия са били спасени от турска фрегата

| 10:19

Турската фрегата „Гьокчеада“ в състава на Турската военноморска оперативна група е спасила нелегални мигранти в лодка в Средиземно море край бреговете на либийския град Мисрата, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се позовава на съобщение на турското министерство на отбраната.В съобщението се посочва, че лодката, в която се намирали 17 нелегални мигранти, била забелязана вчера от екипажа на фрегатата. Мигрантите били качени на борда на фрегата. При преглед от лекаря на кораба било установено, че 12 от тях са в добро здравословно състояние, а четирима души са в безсъзнание. Един от 17-те мигранти в лодката е бил в тежко състояние и е починал, след като усилията на медицинския екип за спасяването му са се оказали безуспешни.

На мигрантите е била оказана необходимата медицинска помощ. Станало е ясно, че те са граждани на Бангладеш и че са били в морето от 10 дни. Спасените мигранти са били предадени на либийските власти в пристанището на град Хомс.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!