Горещи новини

Неизвестни лица са закрили с тиксо информацията, свързана с България, на табела на проект в Битоля

-19:19-Razloginfo.com

Неизвестни лица са закрили с тиксо знамето на България и информацията, свързана с финансирането, на табелата на стена за спортно катерене, поставена в Градския парк в Битоля.Проектът, финансиран по линия на Българската помощ за развитие на Министерството на външните работи на България, беше открит в началото на юни. Стената за катерене е много посещавана и дори се образуват опашки, посочва изданието, съобщава сайтът Независим.мк, цитиран от БТА.

На информационната табела, която е поставена в близост до стената, са останали видими „само текстът, който информира за изпълнителя на проекта, както и знамената на Северна Македония и ЕС”. Със зелено тиксо е покрит текстът, който гласи: „Българска помощ за развитие от МВнР чрез Генералното консулство на Република България в Република Северна Македония Битоля – 2022-2023 г.“, както и логото на Българска помощ за развитие и знамето на Република България.

„По-възрастните жители на Битоля, които всяка сутрин се разхождат из парка, са изненадани от този „културен вандализъм“, защото много често паркът е обект на вандали, които чупят и рушат всичко пред себе си. Мемориалната плоча, посветена на италианските войници, участвали на македонския фронт, беше счупена и надраскана няколко пъти, бюстовете на македонските национални герои бяха изпочупени, а лампи и пейки – унищожени”, отбелязва изданието.

Стена за спортно катерене и сцена за детско-юношески културно-артистични дейности бяха открити в градския парк в Битоля на 1 юни т.г. Проектът е осъществен според съвременните тенденции на много европейски столици и е първият по рода си на територията на Република Северна Македония. На откриването на стената за спортно катерене присъстваха генералният консул на България в Битоля Николай Димитров и кметът на града Тони Коняновски в присъствието на представители на българското генерално консулство и граждани на Битоля.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!