Горещи новини

Недостигът на работна ръка у нас се задълбочава

-9:34-Razloginfo.com

Недостигът на кадри у нас се задълбочава, показва национално представително проучване на Българската конфедерация по заетостта, цитирано от БНТ.Според него у нас има нужда, както от специалисти, така и от нискоквалифицирана работна ръка. Заради това вече се внасят хора не само от Украйна и Молдова, но също така от Виетнам и Западна Европа.

Според изследването най-много хора ще се търсят в София, Пловдив и Варна, а по-скромно ще бъде в Русе и Бургас.

Според данни на Българската конфедерация по заетостта, най-голямо търсене на хора се забелязва в информационните технологии, а най-ниско в хотелиерския и ресторантьорски бизнес.

Повечето от работодателите и то 71% не могат да запълнят отворените си позиции, този процент преди девет години беше 41% и се е увеличил драстично.

Интересен факт е, че от края на тази година се очаква да бъде отворена нова позиция във всички фирми: това ще бъде човек, който да следи колегите си и да докладва на държавата, ако има съмнения за нередности.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!