Горещи новини

Недекларирани златни и сребърни накити за над 100 000 лева задържаха митническите служители

| 15:16

Близо 1 кг златни и над 3.5 кг сребърни накити на обща стойност 105 989 лева задържаха митническите служители при две проверки на автобус и лек автомобил.При единия случай на  01.04.2022 г. на МП Капитан Андреево пристига автобус с турска регистрация, в който пътували 16 пътници  от Турция за Румъния. Митническите служители селектират превозното средство за щателна проверка, при която в две раници, носени от една от пътничките – румънска гражданка, са открити пакети, съдържащи изделия от жълт метал. Според експертизата на вещото лице откритите изделия са от 14- каратово злато с общо тегло  920.73 грама на стойност   84 707 лева,.

Контрабандно пренасяните златни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Спрямо румънската гражданка с инициали Л.Б. е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Голямо количество сребърни изделия са открити при друг случай – на 29.03.2022 г., когато на пункта пристига лек автомобил „BMW“, управляван от холандски гражданин от сирийски произход, който пътувал сам от Република Турция за Кралство Нидерландия. При извършената щателна митническа проверка в куфара между личния багаж на мъжа са открити пакети, съдържащи недекларирани изделия от бял метал в търговски количества. Според експертната оценка накитите са от сребро проба 925 с общо количество 3547 грама на стойност 21 282 лева. На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.

За първото тримесечие на годината митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 50 кг недекларирани златни и сребърни накити на стойност близо 3 000 000 лева.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!