Горещи новини

Недекларирана валута, в турски ТИР, за над 660 000 лева задържаха митничари

-15:40-Razloginfo.com

Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равностойност 660 364 лева при проверка на товарен автомобил.На 04.07.2023 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Великобритания през България за Турция. Превозното средство, управлявано от турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини в шофьорската кабина и под пасажерската седалка са открити банкноти с британски паунди и евро, увити в прозрачно тиксо. Установени са  недекларирани 217 365 британски паунда и 84 830 евро с обща левова равностойност 660 364 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково- Териториално отделение- Свиленград.

За първите шест месеца на годината митническите служители на МП Капитан Андреево са открили валута с левова равностойност над 18 000 000 лева.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!