Горещи новини

Невиждан куриоз! Новоизбран кмет полага клетва в ареста

-19:38-Razloginfo.com

Отминалите избори за местна власт доведоха до невиждан куриоз. Новоизбраният кмет на село Благун Благомир Станев ще се закълне от ареста, като за него е осигурен и конвой, съобщават от прокуратурата.Станев бе задържан в деня на балотажите на 5 ноември за престъпление срещу изборните права на гражданите. Той спечели местния вот в Белгун още на първия тур като кандидат на „Новото време“, като беше единственият претендент за поста в населеното място и събра 88,6%.

Първоначално той бе арестуван за 24 часа, мярката му бе удължена на 72 часа, но прокуратурата поиска той да остане зад решетките за постоянно, посочва Телеграф.

Междувременно стана ясно, че прокуратурата проверява дали машините за гласуване се компютри или принтери. Ако се установи, че машините са компютри, тогава ще бъде заведено дело за неправомерно осъществяване на достъп до информационна система. Ако обаче са принтери, ще се окаже, че престъпление няма.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!