Горещи новини

Невероятна Боряна Калейн спечели златен медал на обръч от Световните игри в САЩ

| 10:12

Боряна Калейн спечели златен медал на обръч от Световните игри в Бирмингам, САЩ. На топка българската представителка завърши на пето място. Състезателката от клуб Левски Триадица игра много силно в квалификациите и влезе във финалите на двата уреда с първа оценка.За изпълнението си на обръч Калейн получи 34.400 точки, с което грабна златния медал. След нея се нареди София Рафаели от Италия с 34.350 точки, а бронзът е за Фани Пигницки (Унгария) с 33.650 точки.

Във финала на топка Боряна завърши пета, допускайки грешки при изпълнението си във финала. Тя получи оцентка от 31.150 точки. Златото отиде при Дария Атаманов от Израел с 34.900 точки.

Втората ни представителка в САЩ Ева Брезалиева остана извън финалите на тези два уреда.

Състезанието продължава тази вечер с квалификациите и финалите на лента и бухалки. Според правилата на Световните игри не се играе многобой. В турнира по художествена гимнастика се раздават медали само на финалите на четирите уреда – дисциплините, които не влизат в програмата на олимпийските игри.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!