Горещи новини

На първо четене: Физическите лица могат да обявяват личен фалит

-13:52-Razloginfo.com

Парламентът одобри на първо четене закона за несъстоятелност на физическите лица. В подкрепа на закона за личния фалит гласуваха 163 – ма депутати, а 6 от ДПС се въздържаха. По предложение на „Възраждане“ срокът за предложения между първо и второ четене бе удължен на три седмици.Производството по несъстоятелност се образува по молба на длъжника, в която се представят доказателства за трудовата заетост, обстоятелствата за неплатежоспособността и добросъвестността, данни за имуществото му, а длъжникът предлага и план за погасяване на задълженията.

Предвижда се окръжният съд да прогласи неплатежоспособност, когато длъжникът не е в състояние да изпълни парични задължения на обща стойност над 10 минимални работни заплати, за период от повече от шест месеца. С цел осигуряването на жизнените потребности на длъжника се определя имущество, което не се включва в масата на несъстоятелността и е предвидена издръжка за длъжника и членовете на неговото семейство, подчертава БТА.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!