Горещи новини

На първа инстанция: Мобилните оператори не може да вдигат цените

-15:42-Razloginfo.com

Административният съд в София е отхвърлил на първа инстанция жалбата на мобилните оператори срещу заповедта на Министерството на икономиката да не вдигат таксите на потребителите през февруари.Това съобщи на брифинг във вторник икономическият министър Корнелия Нинова. Заповедта, която тя издаде, не позволява на А1 и „Теленор“ да индексират цените на услугите си според инфлацията за две години подред – това е незаконосъобразно и е възможно да се направи само за една година.

Решението на съда може да се обжалва пред ВАС в 7-дневен срок.

Забраната не се отнася за „Виваком“, тъй като тяхното увеличение на таксите е само за една година и това е записано в потребителските договори. Ако останалите два мобилни оператора искат да направят повишение на цените също за една година, това е тяхно решение, каза Нинова.

И ги призова да не извършват незаконни действия, докато заповедта е в сила, както и да не изпращат подвеждащи текстови съобщения на потребителите. Ако нарушат заповедта, в Закона е предвидена глоба до 30 хил. лв.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!