Горещи новини

На протест се вдигат спешните медици, искат по-високи заплати

-17:02-Razloginfo.com

Синдикат „Защита“ се готви за протест заради недофинансирането на центровете за спешна помощ. Това съобщи Красимир Митов, председател на синдиката след среща с министъра на здравеопазването Асен Меджидиев. По думите на Митов в центровете за спешна медицинска помощ в страната и в столицата са повишени средствата за заплати, но недостатъчно, като най-ощетени са шофьорите. Вероятно протестите ще бъдат в края на месеца.В отговор на въпрос за решенията, взети по време на срещата, Митов посочи, че „основното оправдание е, че докато няма бюджет, в посока увеличение на трайните трудови възнаграждения, нищо не може да се направи“. По думите му по време на срещата му е било предложено да се обърнат за съдействие към общините за финансирането на шофьорите. Според Митов най-ощетени са шофьорите, работещи в центровете.

В центровете за спешна помощ има свободни щатни бройки, за които получават определени средства, но не ни дават никаква информация как те се разпределят, каза още Митов. По думите тези средства се разпределят несправедливо. Имаме информация, че „на едни се дават две хиляди лева, а на други – по 20 хиляди“, добави Митов, цитиран от БТА.

Друг проблем е малката сума, която се предоставя за храна на работещите в центровете за спешна помощ, посочи още Митов. Митов каза още, че е имал информация от работещи в някои центрове за спешна помощ, че не им се изплащат обезщетения за напускане, за съкращение и др., с обяснението, че няма достатъчно пари. По думите му тези хора ще осъдят центровете заради неизплащането на обезщетенията, тъй като те са дължими в едномесечен срок.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!